ÇERKEZ TAVUĞU
Kişilik
Dakika
Malzemeler :
6 dilim tost ekmeği
2 adet haşlanmış tavukgöğsü
2 bardak ılık süt
½ bardak ceviz içi
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Hazırlanışı :
Tost ekmeklerinin kenarlarını kesin ve içlerini bir kabın içine koyun. Üzerine 1 bardak ılık süt ilave edin ve yumuşaması için bir kaşıkla hafifçe ezin. Tüm sütü ekmeklere iyice yedirin. Üzerine 4 yemek kaşığı zeytinyağı, yarım bardak çekilmiş cevizi,1 tatlı kaşığı tuz, 2 diş ezilmiş sarımsak ekleyin. Önceden haşladığınız tavukları ince ince parçalar halinde bölerek diğer malzemelerin üzerine ilave edin. Kıvamını oluşturmak için üzerine 1 bardak daha ılık süt ekleyin ve tüm malzemeleri yoğurun. 2 dakika yoğurduktan sonra Çerkez tavuğunu hazırlama işlemi tamamdır. Sosunu oluşturmak için bir tavanın içine 2 yamak kaşığı sıvıyağ ekleyin ve üzerine 1 yemek kaşığı kırmızı pul biberi dökün. Biber yağın içinde köpürünce altını kapatın ve kenara alın. Hazırladığınız tavuğu servis tabağına alın ve üzerine hazırladığınız biberli sosu dökerek servise hazır hale getirin.