Yiyecek İçecek İşletmeciliği

Yeni bir gelecek için EKS...

BAŞVUR

YAŞ ARALIĞI

18 - Üst yaş sınırı yoktur


EĞİTİM SÜRESİ

2,5 Ay


EĞİTİM ÜCRETİ

45.000 TL

(Fiyata KDV dahildir)

Yiyecek-İçecek sektöründe profesyonel işletmeci olarak çalışmak isteyen veya restorant-cafe açmak ve işletmek isteyen kişiler için tasarlanmış bir programdır. Bir restoranın ön ve arka bölümlerinin planlaması ve yönetimi, restoranın kurulusundan işletmeye alınmasına kadar geçen süreçte izlenmesi gereken prosedürler gibi konularda profesyonel beceriler edindirmeye yönelik bir eğitim programı verilir. Mutfak planlaması, mutfak için doğru ekipman seçimi, mutfak terminolojisi, yer ve konsept seçimi, maliyet kontrolü, satın alma, pazarlama, personel seçimi ve eğitimi, hizmet standardı oluşturma vb. konularda alanında uzman eğitmenler tarafından verilecek eğitim programını başarıyla tamamlayan katılımcılara Milli Eğitim Bakanlığı’ndan onaylı sertifikaları verilir.

Eğitim Programı
    • Uygulamalı temel aşçılık eğitimi
    • Lokasyon, yer seçimi ve işletme konsepti
    • Fizibilite çalışmaları
    • Açılış hazırlıkları aşamaları, hukuki yapılanmalar, muhasebe hazırlık çalışmaları
    • Proje hazırlığı ve dekorasyon
    • Uygulamalı temel aşçılık eğitimi
    • Elektronik ısıtma, soğutma, havalandırma ve aydınlatma sistemleri
    • Malzeme par stocklarının yapılması, satın alınması, depolanması, takibi ve kontrolü
    • Zaman yönetimi
    • Halkla ilişkiler, tanıtım, reklam, pazarlama ve elektronik pazarlama faaliyetleri
    • Uygulamalı temel aşçılık eğitimi
    • Bütçe planlanması, denk bütçe, bütçenin kontrolü
    • Risk yönetimi ve güvenlik
    • Şarap kültürü
    • HACCP ve genel hijyen kavramı
    • Mikroorganizmalar ve biyolojik tehlikeler
    • Uygulamalı temel aşçılık eğitimi
    • Kuru Gıda hali ziyareti ve yerinde toptan alışveriş deneyimi
    • Personel seçimi ve işe alma süreci, personelin özlük hakları
    • İçki ve yemek uyumu
    • Uygulamalı temel aşçılık eğitimi
    • Personel görevlendirmeleri, personel görev tanımları ve iş akışları
    • Etkili personel yönetimi
    • Balık hali hal mezatı ziyareti
    • Uygulamalı temel aşçılık eğitimi
    • Satış arttırıcı teknikler
    • Sipariş alma teknikleri
    • Menülerin planlanması ve hazırlanması, menü basım ve test süreçleri
    • Menü fiyatlandırılması, menüde değişiklik ve amaçları
    • Uygulamalı temel aşçılık eğitimi
    • Kahve; tarihçesi ve çeşitleri
    • Çay; tarihçesi ve çeşitleri
    • Ekipmanların kullanımı, temizliği ve depolanması
    • Uygulamalı temel aşçılık eğitimi
    • Servis standartları
    • Misafir ilişkileri ve iletişimi
    • Misafir memnuniyeti
    • Temel bar uygulamaları; Alkollü içeceklerin hazırlanması
    • Alkollü içeceklerin fiyatlandırılması ve sunum teknikleri
    • Uygulamalı temel aşçılık eğitimi
    • İlkyardım
    • İşletme ziyareti
    • Uygulamalı temel aşçılık eğitimi
    • İşletme ziyareti
    • Sınav

BUNLARI DA İNCELEYİN

Akademik Takvim
Staj Lokasyonları
Yurtdışı Eğitim